Sa oled siin
Angervaksa siirup
Mine juulikuus niiskele rannaniidule…Korja angervaksa õitsvaid latvu…
Vala 25 suurt angervaksa õisikut üle kuuma siirupiga mis on valmistatud 1 kg. suhkrust ja 1 liitrist veest.
Lisa 1 sidrun lõikudena või sidrunimahla või hapet .Võib ka ebaküdooniasiirupit,rabarberi või sõstramahla.
Lase seista jahedas 1 päev-1 nädal.
Kurna ,tee jooki või kuumuta ja pane purkidesse.võib panna ka plastpudeliga sügavkülma.
Kasuta joogi valmistamiseks. Võid lisada serveerimisel marju, jääd.
Angervaksasirupiga valmistatakse ka jäätist ja limonaadi.
Hea vitamiinirikas jook, mis vedeldab verd ja on kuumal suvepäeval jahutav, gripihooajal puhastav ja palavikku alandav. Kasulik ka reuma korral.
Diabeetikud võivad suhkru asemel kasutada agaavisiirupit(6 korda madalama glükeemilise indeksiga kui suhkur) või lisada steevia lehti või pulbrit
maitse järgi.