Sa oled siin
Karulaugu supp
500g hakkliha või hakitud suitsuliha.
200g kruupe
3 porgandit
3-4 kartulit
2-3 spl.soolatud või2.3 peotäit värsket karulauku
u 3-4 liitrit vett
(suppi võib teha ka hapuoblika,nõgeste,naadi,rabarbarilehtedega vm. rohelisega-ja neid võib kasutada ka kuivatatud kujul. Kuivatatud nõges tuleks läbi sõela peenestada, tooreid nõgeseid võib supi sees punti seotuna keeta ,ja seejärel välja võtta)
Prae kergelt hakkliha(soovitav uluki või veise, võib ka hakitud suitsupeekon või suitsu seakoot jne. olla)
Keeda kruupe vees u 20 min, lisa praetud hakkliha, tükeldatud porgandid
lase keeda u 10 min, lisa tükeldatud kartul,
kõige lõpuks 2-3 spl. soolatud karulauku(hooajal kasuta värsket karulauku),lase keeda u 5 min.
Lisades soolatud karulauku, proovi vahepeal, et supp liiga soolaseks ei läheks.
(suppi võib teha ka hapuoblika, nõgeste,naadi,rabarbarilehtede vm. rohelisega-ja neid võib kasutada ka kuivatatud kujul. Kuivatatud nõges tuleks läbi sõela peenestada, tooreid nõgeseid võib supi sees punti seotuna keeta, ja seejärel välja võtta)
Serveerimisel lisa hapukoort või rõõska koort.
Hakitud liha asemel võib ka keeta puljongi ja sellest supp teha.
Supp on maitsev ka suitsulihaga-näit suitsuseakoot või ribid.