Sa oled siin
Viirpuumarja moos
Sobivad suured-vereva viirpuu marjad. Venemaal soovitatakse neid väsinud ja haigele südamele….Nendest tehakse moosi, siirupeid,marmelaadi,jahu. Nad on igapäevane toidulisa.
Lase marjad korraks keema, nii et marjad läheks pehmeks-ja püreesta läbi sõela või marli. Peaasi et seemned välja.
Lase uuesti keema ja lisa moosisuhkur .Soovi korral võid lisada ka õunu, jõhvikaid vm marju. Ka nelki ja kaneeli võib lisada soovi korral.
Kuna viirpuu mari on veresoonte seinu tugevdava ja puhastava toimega, kasulik kilpnäärmele ,siis sobivad need maitseained ka moosile.
Viirpuu marju võid süüa ka toorelt kogu hooaja- septembrist- oktoobri lõpuni. On head dieedipidajale-sest võtavad näljatunde ära.