Tasuta transport alates 50€ tellimustelt!

Retseptid

Retseptid

Karulaugu võie

250g võid 100 ml külmpressi oliiv(vm teist külmpressi ja hea maitsega õli 1 suur peotäis karulauku või muud maitserohelist (basiilik, petersell või till) 0,5 tl

Retseptid

Võilille salat

1 suur peotäis hakitud võilille lehti 100ml oliivõli 100ghead riivjuustu 3spl balsamico äädikat suhkrut 1-2tomatit kaunistuseks.

Retseptid

Karulaugu pesto

Peotäis karulauku, peotäis kõrvitsaseemneid, päevalilleseemneid, seesamiseemneid võib asendada ka riivjuustuga või indiapähklitega Seemneid võib eelnevalt röstida. 200 ml külmpressi oliivi vm head õli 0,5-1 tl

Angervaksa siirup

Mine juulikuus niiskele rannaniidule…Korja angervaksa õitsvaid latvu… Vala 25 suurt angervaksa õisikut üle kuuma siirupiga mis on valmistatud 1 kg. suhkrust ja 1 liitrist veest.

Gripi supp

Voki või prae veise hakkliha (võib ka muu liha) Tükelda seller, porgand, sibul, küüslauk, paprika ja tükike tsilli pipart. Hauta lihaga 5 min, lisa vesi

Kabatšokk röstsaiaga

Lõika kabatšokk 2-3 cm laiusteks ratasteks. Tee blenderis kaste õlist või majoneesist, tomatist, tüümianist, küüslaugust, soolast. Aseta igale rattale suur lusikatäis kastet ja pane ahju

Karask nõgese ja köömnetega

1 liiter kefiiri või hapupiima, või jogurtit 4-5 muna 2-3 spl. nõgesejahu köömneid 2 -3 tl 100g-200g suhkrut 1 tl soola, 1tl söögisoodat 300g odrajahu

Karulaugu salat

karulauk hapukoor sool Soovi korral võid lisada ka keedetud muna, kurki, redist, kartulit Sega hakitud toiduained hapukoorega, maitsesta soolaga. Sobib leivaga ja prae kõrvale.

Karulaugu supp

500g hakkliha või hakitud suitsuliha. 200g kruupe 3 porgandit 3-4 kartulit 2-3 spl.soolatud või 2, 3 peotäit värsket karulauku u 3-4 liitrit vett (suppi võib

Karulaugu supp lihata

200g kruupe 3 porgandit 3-4 kartulit 2-3 spl.soolatud või värsket karulauku 3-4 keedetud muna. u.3 liitrit vett (suppi võib teha ka hapuoblika, nõgeste, naadi, rabarbarilehtede

Kevadine salat

kortsleht murulauk põdrakanep haki peeneks ja lisa hapukoort ja suhkurt.Hea salat liha vm roa kõrvale.

Kibuvitsasiirup

Augusti lõpupäevil on paras aeg korjata mereäärest kurdlehelise kibuvitsa marju ja teha neist talveks siirupit kui on kurguprobleemid ja hingamisteede hädad. Lõika marjadel õienupp ära

Kõrvitsamoos ingveri ja sidruniga

Pool kõrvitsat 3-4 mahe sidrunit või sidrunimahla. 1-2 suurt ingverijuurikat Koori ja tükelda kõrvits, peenesta köögikombainiga sidrun koos koorega ja ingver. Pane kõrvits potti ja

Kukeseene võie

Tükelda kukeseened ja prae suitsupeekoniga. Lase jahtuda. Pane köögikombaini 1 osa praetud kukeseene-peekoni segu ja 1 osa taluvõid. Püreesta. Sobib saia-ja karaskikatteks, võileivatortidele, kartulitega, pastaroogade

Lodjapuu siirup

Septembri kuus saab korjata lodjapuu vilju. Kui tahad teha talveks siirupi-siis: Peenesta köögikombainis vähese veega puhastatud marjad, lisa vett ja lase läbi sõela. Loputa jääk

Lõhe seljanka

Vaja läheb 3-5 spl oliivõli 2-3 porgandit 2-3 sibulat maitse järgi suhkurt, soola 1 sidrun – koorega kui on ökosidrun 0,5 l tomatipastat või kg

Mädarõika võie

Riivi mädarõigas (mugavam on köögikombainis) Pane köögikombaini peotäis riivitud mädarõigast 1 pakk võid, 1tl suhkrut. Sega. Võiet võib teha ka toorjuustuga. Maitseb hea röstsaiaga, karaskiga,

Marineeritud sirmikud

Sega taigen jahust, piimast piprast, tillist ja soolast. Kasta sirmikutükid selle sisse ja prae õlis. Keeda marinaad veest, suhkrust, vürtsist, sidrunhappest või veiniäädikast, soolast. Vala

Nõiasupp

Vaja läheb: hakitud suitsupeekonit, veise-hakkliha, porgandit, kuke vm. seeni, erinevaid ube, maitsetaimi – iisopit, punet Prae kergelt pajas või pannil lihad, mõne aja pärast lisa

Pihlaka-õuna jook

Pane potti keema õunatükid ja pihlakamarjad, keeda umbes 1 tund. Kurna, lase uuesti keema ja lisa maitse järgi suhkrut. Kui tahad säilitada-lisa suhkrut rohkem. Morsi

Pisarakook

Muretaigen võist, munakollastest, suhkrust, jahust, soovi korral ka küpsetuspulbrit vormida koogivormi põhja, panna peale marjad, rabarbari – või õunatükid ja ahju. 25 min küpseda 250c

Porgandi-riisika võie

Riisikad kuumutada et mahl välja tuleks, lisa soola ja pipart soovi korral. Pane köögikombaini riisikad omas mahlas, toasoe või ja aed till. Püreesta. Sobib röstsaiaga,

Seenesalat

Leota ja haki soolaseened, lisa keedetud tükeldatud kartulit, hakitud sibulat, keedetud hakitud muna, majoneesi ja hapukoore segu 1/1. Soovi korral tükeldatud õuna. Serveeri näit tatrapannkoogi

Seeneseljanka

Paar peotäit kuuse-või porgandiriisikaid, kui on siis ka kukeseeni, tomatipastat, 2-3 porgandit, 3 suuremat sibulat, õli pipart, soola Hauta õlis viilutatud seened, tükeldatud sibul, riivitud

Sirmikukotletid

200ml kuivatatud sirmikujahu 100ml jahu 3 muna piima või rõõska koort soola pipart tilli. Sega taigen ja vormi kotletid. Prae õlis või vees.

Ürdiaia sai

Sega pärmitaigen 1l veest, 1kg mahepüüli jahust,1 00g suhkrust, 50g pärmist. Lase kerkida ja sega sinna saialille või maapirni õite kroonlehti, kõrvitsaseemneid ja head oliivõli.

Viirpuumarja moos

Sobivad suured-vereva viirpuu marjad. Venemaal soovitatakse neid väsinud ja haigele südamele….Nendest tehakse moosi, siirupeid, marmelaadi, jahu. Nad on igapäevane toidulisa. Lase marjad korraks keema, nii