Sa oled siin
Kibuvitsasiirup
Augusti lõpupäevil on paras aeg korjata mereäärest kurdlehelise kibuvitsa marju ja teha neist talveks siirupit kui on kurguprobleemid ja hingamisteede hädad.
Lõika marjadel õienupp ära ja potti.
Vala üle veega nii et marjad oleks veega kaetud 5 cm.
Keeda tasasel tulel u 2 tundi ja jäta seisma pliidiservale.
Jahtunult kurna läbi sõela, või marli-suruda nii palju ,et seemneid ei tuleks läbi, küll aga natuke viljaliha.
Aja uuesti keema ja lisa moosi suhkrut (3liitri kohta 1kg suhkrut),sidrunimahla,ebaküdooniamahla vm või hapet.
Moosisuhkru asemel võid kasutada ka hapuid õunu või tikreid ja tavalist suhkrut.
Kibuvitsamarjad võib ka mahlapressist läbi lasta(paremini tuleb mehu välja külmutatud marjadest) ,siis lisada vett või nelgi -ingveri teed 3-5 osa ja siis moosisuhkur.
Kui Sul on probleemid kurguga-siis lisa ka keetmise ajal marjadele nelki,külmetuse puhuks ja matseks ka ingveri pulbrit või ingverimahla. See hävitab streptokokke jm. pisikuid, ravib kurgumandli põletikku ja aitab ka siirupil säilida.
Igapäevane kibuvitsa tarvitamine on hea ka liigestele!
Sobib kohupiimatoitudega, jogurtiga, vahukoorega, tortidele, röstsaiaga , jookide valmistamiseks jne.
Organism omastab karotiine rasvainega-ja selleks on parimad piimarasvad.