3-5 spl oliivõli 2-3 porgandit 2-3 sibulat maitse järgi suhkurt, soola 1 sidrun - koorega kui on ökosidrun 0,5 l tomatipastat või kg tomateid u. 0,5-1kg lõhefileed purk oliive
leota ja haki soolaseened lisa keedetud tükeldatud kartulit hakitud sibulat keedetud hakitud muna majoneesi ja hapukoore segu 1/1 Soovi korral tükeldatud õuna
peotäis karulauku peotäis kõrvitsaseemneid, päevalilleseemneid,seesamiseemneid võib asendada ka riivjuustuga või indiapähklitega
Seemneid võib eelnevalt röstida. 200 ml külmpressi oliivi vm head õli 0,5-1 tlsoola Pane kõik köögikombaini ja lase peeneks. Söö leiva või saia kattena, lisa pastaroogadele,juustule jne.
Sega pärmitaigen 1l veest,1kg mahepüüli jahust,100g suhkrust, 50g pärmist. Lase kerkida ja sega sinna saialille või maapirni õite kroonlehti, kõrvitsaseemneid ja head oliivõli. Pane pannile lase kerkida ja ahju. Ahjust välja võttes määri sai pealt1 osast õlist ja 1 osast veest tehtud seguga ja pane rätiku alla. Nii jääb koorik mõnus pehme. Hooajal kasuta värskeid õisi. Kui talv käes siis kuivatatud. Võid kasutada ka salveid ja rosmariini jm ürte-saia peale panemiseks.
Sega taigen jahust, piimast piprast ,tillist ja soolast. Kasta sirmikutükid selle sisse ja prae õlis. Keeda marinaad veest, suhkrust, vürtsist, sidrunhappest või veiniäädikast, soolast. Vala marinaad sirmikutele.Võid ka konserviks teha.
Taimeravi raamatut saab lugeda kerides avalehte allapoole.Varsti on raamat täendatud kujul ka müügil!Kellel kiiresti vastuseid vaja,saab kodulehelt lugeda!